geraniums
Website van Jacqueline en Albert Putman 

Orakel (23-9-2011)

Welke weldenkende democraat zou zich door het argumentloze, scheldende orakel van de PVV in de Kamer willen laten vertegenwoordigen?
Niemand toch?!
Zou je denken
.

Een kippenboer (18-7-2011)

Stel, een kippenboer slacht elke week enkele honderden kippen door ze in een vijver te duwen, waar ze na veel gespartel en gefladder allemaal verdrinken. (Laten we aannemen dat het vlees dan nog te gebruiken is.)

Hoe lang zou het duren voordat heel Nederland daar schande van spreekt, de dierenbescherming, de politie, de PvdD en daarachteraan alle parlementariërs, ook al eten ze wel eens een kippenboutje?

Waarom gebeurt dat niet als er duizenden vissen op het dek van vissersschepen na veel kronkelen en springen een langzame verstikkingsdood sterven?

Sympathiseren we niet met vissen omdat ze leven in een omgeving waar wij het zonder hulpmiddelen maar een paar minuten uithouden?

Hoofddoek (28-2-2011)

Als - ik zeg áls - de hoofddoek een teken van onderdrukking is, hoeveel zin heeft het dan om te verbieden zo gekleed te gaan? Houdt dan de onderdrukking op? Nee, het is symptoombestrijding.

De druk zal onverminderd voortduren en zelfs toenemen. Immers, de dames ervaren ook nog de onderdrukking door de zelfbenoemde bevrijders.
Je zult in dit land van vrijheid maar een hoofddoek (willen) dragen!

(Ik las deze week dat er in Madrid in 1766 een opstand is uitgebroken omdat er van hogerhand een verbod was uitgevaardigd op het dragen van breedgerande hoeden omdat die het gezicht te veel bedekten en op wijde jassen die wapens zouden kunnen verbergen.

1766! We zijn 245 jaar verder, mensen!)

Klooster (1-2-2011)

Politieke predikers maken binnenkort hun popireisje naar de provincie, nemen de vragen en wensen van de buitengewesten ter kennis, beloven de hemel, drinken er wellicht nog een trappistje op en trekken zich vervolgens terug in hun ommuurde klooster dat Randstad heet.

Levensbelang

De PVV heeft de zaken van levensbelang met oplossing en al op een rijtje staan.
Nederland kan alleen herrijzen zonder:
hoofddoekjes en boerka's (oplossing: bekeuringen);
milde rechters (oplossing: minimumstraffen);
twee paspoorten (oplossing: kiezen of wegwezen);
autowegslakken (oplossing: 130 p/u);
Europese regels (oplossing: niks van aantrekken).

Dat zijn om 03.30 u toevallig ook de ideeën van de doorzakkers in het café op de hoek.

Partij

Vlak voor de verkiezingen is er kennelijk een nieuwe partij ontstaan: de PVVD

Petrus

In Den Bosch zag ik Petrus staan. Ik dacht: Doen ze dat in hemel allemaal zo? Als je iets tegen me hebt, zég het dan gewoon.

petrus

Doorgelopen en nog eens omkijkend zag ik gelukkig dat het niet een middelvinger, maar een vermanende wijsvinger was.

Diensten

In het programma 'Tussen kunst en kitsch' verklaarde een mevrouw dat ze haar kunstvoorwerp had verkregen doordat ze 'hand- en spandiensten voor een pater' had verricht. Als de uitzending life was geweest (en niet een paar maanden oud), had ze zich vast anders uitgedrukt.
Taal verandert met de actualiteit.

Aftands

Het wordt tijd dat we een paar aftandse uitdrukkingen schrappen uit het hotemetotenvocabulaire:
Dweilen met de kraan open
Hij weet het 'als geen ander'
Niets is minder waar
En vooral: De slager die zijn eigen vlees keurt.

Hosties (5-3-10)

Het was de week van de hosties. Behalve voor Omroep Brabant. Daar zag ik de spelling "hosti's" voorbijkomen.
Je schrijft toch ook tosti's.
Nóu dan!

Aangeven (5-3-10)

Als Balkenende zegt dat hij iets heeft aangegeven, moet je niet denken dat hij iemand een hamer aangereikt, of bij de burgerlijke stand een geboorte gemeld, of bij de douane nog net op tijd een bijna gesmokkelde iPod opgebiecht heeft. Als Balkenende aangeeft dat hij iets heeft aangegeven, dan bedoelt hij gewoon: Ik heb het gezegd.

Vreemd (28-2-10)

In het klooster in 's-Heerenberg waar sommige celibatairen met hun fikken blijkbaar niet van hun pupillen af konden blijven, wonen allang geen paters meer. Het gebouw werd een museum voor handwerken en heette vanaf toen - met grote letters op de gevel - 'Gouden Handen'.
Tja.

Hoofddoek (21-2-10)

Antihoofddoekbeleid wordt voor de PVV een speerpunt in de verkiezingsstrijd. Mijn moeder zou zich meteen aangesproken voelen. Ze droeg er een bij elke doordeweekse kerkgang. En mijn oude tante Nonneke zou zeggen: is dat bij jullie een van de grote problemen? Wat een luxe leventje!

Tip (17-02-10)

Hoe moet elk antwoord op elke vraag van een interviewer van radio of tv beginnen?
Zeg altijd eerst: "Nou (ja)". Iedereen doet het.
Let er maar op. Het wordt vanzelf irritant.

Paus (20-01-10)

Namens het Vaticaan wordt onderzocht of paus Johannes Paulus II in aanmerking komt voor een zaligverklaring. Op de radio hoorde ik een verslaggever vertellen dat de paus zich niet alleen dagelijks kastijdde, maar dat hij ook regelmatig maaltijden oversloeg. Dat laatste was volgens de journalist wel begrijpelijk, want maaltijden zijn in Italië, zo legde hij uit, vaak 'heel copuleus'.

Om zalig verklaard te worden moet je naar mijn idee álle copuleuze maaltijden overslaan. Met af en toe een keertje copieus eten maak je misschien nog wel een kansje.

Eurlings (18-01-10)

Die Eurlings!
Als er (binnenkort?) weer verkiezingen komen voor de Tweede Kamer ga ik op een andere partij stemmen. Op de ANWB.

Prikken (10-01-10)

Ik heb me twee keer laten prikken tegen de Mexicaanse griep. De kans dat ik de ziekte krijg is daarmee naar ik aanneem sterk verminderd. Achteraf bedacht ik dat het ook wel sociaal was: als ik de griep niet krijg, kan ik anderen niet besmetten. Wie niet ingeënt is, is daar goed mee.
Misschien gaan die ongeprikte medeburgers na een mexicoloze winter wel triomfantelijk roepen dat er dus - zie je wel! - helemaal niks aan de hand was, terwijl ze hun constante grieploosheid indirect aan mijn prik te danken hebben!

Of zou er echt niks bijzonders zijn (geweest)? Zou ik zonder inentingen ook verschoond zijn gebleven van die met zoveel bombarie en gehijg aangekondigde epidemie?

Hypidemie dus?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teksten in de marge